Uusia tuulia, Manimiitti ja teflonia

Espoo kaikille! sai uuden projektikoordinaattorin huhtikuun lopussa, kun projektin alkuperäinen koordinaattori Elina jäi vanhempainvapaalle. Uutena koordinaattorina aloitti Ville Leino. Villen saat kiinni puhelimella Elinan entisestä numerosta, eli 043 827 1483 tai vaihtoehtoisesti sähköpostilla: ville.leino@hel.fi.


Manimiitti on Espoon kaupungin nuorisopalveluiden osallistuvan budjetoinnin menetelmä. Tänä vuonna Manimiitin starttitapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa koko Espoon laajuisena pienempien alueellisten tapahtumien sijaan. Myös Espoo kaikille! oli mukana starttitapahtuman vilskeessä. Projektin pisteellä jaettiin tietoa vihapuheesta ja yhdenvertaisuudesta. Lisäksi tapahtumaan osallistuneilla oli mahdollisuus ilmoittautua mukaan juuri perustettuun nuorten vihapuheen vastaiseen ryhmään. Ryhmään voi ilmoittautua edelleen lähettämällä WhatsAppilla oman nimen numeroon 043 827 1483.

Tapahtumassa oli myös mahdollista tehdä Teflon-testi. Testi antaa mahdollisuuden tutkia omaa asemaansa yhteiskunnassa ja tulla tietoiseksi siitä, joutuuko elämässään syrjityksi yhdenvertaisuuslain määrittämien syrjintäperusteiden mukaan. Teflon-testin nimi viittaa siihen, että harvoin syrjintää kokevalle muodostuu kuvaannollinen teflon-pinta, jolloin syrjinnän havainnointi voi olla vaikeaa. Mitä pienemmät pisteet testissä saa, sitä suurempi teflon-aste on. Toisaalta korkea pistemäärä kertoo siitä, että joutuu usein syrjinnän kohteeksi


Jos pisteesi ovat alhaiset, sinun kannattaa miettiä mitkä eri ominaisuudet altistavat syrjinnälle ja missä yhteyksissä syrjintää esiintyy.

Tilaisuudessa jaettiin myös Ei vihapuheelle-kampanjan pinssejä, jotka pääsivätkin heti esille!







Kommentit