Kanuunan yhdenvertaisuusverkoston tapaaminen Hailuodossa 18.-20.9.

Kanuunan yhdenvertaisuusverkosto kokoontui tänä vuonna Oulun Hailuodossa. Mahtavien maisemien lisäksi kolmeen päivään mahtui mahtava kattaus erilaisia näkökulmia yhdenvertaisuuden edistämiseen.

Ensimmäisenä meille oli puhumassa Suomen vastarintaliikkeen perustaja Esa Holappa. Hän kertoi siitä, kuinka nuorena häntä kiehtoi uusnatsipiireistä saatu yhteenkuulumisen tunne, jota hän ei muualta saanut. Esa tarjosi mielenkiintoisen kurkistuksen äärioikeistolaisen toiminnan ja ajattelun sisälle. Nykyisin Esa opiskelee nuoriso-ohjaajaksi oppisopimuksella.

Loppupäivän työpajoissa keskustelimme siitä, miten parhaiten turvata yhdenvertaisuuteen liittyvien tapahtumien turvallisuus ja opimme paljon pelaamiseen liittyvästä vihapuhekulttuurista Helsingin kaupungin Non toxic - syrjimätön pelikulttuuri -hankkeen Riikka Kaukisen opastamana.


Tapaamisen toisena päivänä keskustelimme aamupäivän ajan romanityön hyvistä käytännöistä ja siihen liittyvistä haasteista. Iltapäivällä kuulimme Kanuunan uudesta hankkeesta: Harrastaen tutuksi. Hankkeen tavoitteena on lisätä harrastustoiminnan saavutettavuutta ja yhdenvertaisuutta, vahvistaa maahanmuuttaja- ja turvapaikanhakijanuorten aktiivista kansalaisuutta.

Päivän lopuksi kehittelimme Ihmisoikeusliiton Matti Jutilan opastamana uusia ideoita ihmisoikeusperustaisen nuorisotyön edistämiseksi.

Viimeisen päivän aamuna käynnistimme työskentelyn nuorisotyön auditoinnin yhdenvertaisuuskriteerien päivittämiseksi. Näiden on tarkoitus valmistua vielä tämän vuoden aikana ja tarjota uusi työkalu yhdenvertaisuustyön itsearvioinnin tueksi.


Kaiken kaikkiaan tapaaminen oli todella kiinnostava ja tarjosi paljon uusia näkökulmia ja ajatuksia siitä, mitkä kaikki asiat yhdenvertaisuuteen vaikuttavatkaan. Oli myös todella hauska tavata muita saman työn parissa työskenteleviä ja jakaa kokemuksia ja ideoita.

Kiitos Kanuuna hienon tapaamisen järjestämisestä!

Päivien materiaaleja löytyy Kanuunan sivuilta. Kannattaa tutustua!

Kommentit